torsdag den 23. september 2010

Gelatine fondant

12 g gelatine granulat

60 ml vand

10 ml flydende glukose

500 g flormelis

1-4 tsk majsstivelse

evt. vanillearoma



1. Rør gelatinegranulaten ud i vandet i en skål.



2. Sæt skålen over et vandbad og smelt gelatinen.



3. Tag blandingen af varmen og rør den flydende glukose i.



4. Hæld flormelis i en skål, lav en fordybning og hæld gelatinemassen i fordybningen.



5. Ælt det sammen.



6. Brug majsstivelsen som bindemiddel, tilsæt lidt af gangen til massen er helt smidig.





Dette er det tætteste du kommer på den professionelt fremstillede fondant. 600 g er nok til en bradepande.



TIP: Når du ruller fondant ud så drys et meget meget tyndt lag maizena på bordet. Fondanten slipper derved bordet og gør det nemmere at arbejde med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar