mandag den 26. marts 2012

Jordbær tærte

Endelig er det tid til jordbær tærte igen. Nu har jeg i 3 mdr. haft jordbærtærte craving så NU skal det være - I blame the pregnancy ;o)


Mørdej:
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
½ æg (den anden halvdel skal bruges senere så jeg kommer det i et glas, rører rundt og deler i 2)

Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
½ æg
Chokoladelag:
100 g mørk chokolade – ikke alt for høj kakaoprocent omkring 44% er fint
Creme:
2½ dl mælk
½ brev vanille kagecreme
2½ dl fløde


Sådan gør du:
Mørdej:
1. Ælt ingredienserne sammen og sæt mørdejen i køleskabet i min. en time.

Fyld:
2. Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.
3. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter.
4.  Læg fyldet på og bag den ved 200 grader ca. 20 minutter - midterste rille


Chokoladelag:

5. Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade. Afkøl kagen helt.

Creme: 

6. Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt.
7. Pisk fløden og vend flødeskummet i vanillecremen og fordel det på tærten.

Færdiggørelse:
8. Pynt med jordbær.


TIP: Du kan smelte noget ribsgele og hælde den over jordbærrene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar