Min ven Jens har efterspurgt en opskrift på øllebrød. Jeg fandt denne i gemmerne. Håber du kan lide den ven. Må det smage dig :)
350 g kernefri rugbrød
2 maltøl
1 appelsin
½ l vand
1 kanelstang
1 dl sukker
1. Skær rugbrødey i tern og kom dem i en gryde.
2. Vand, øl, kanelstang og et stykke apppelsinskal på 3x10 cm kommes i gryden.
3. Lad blandingen trække i 10 min.
4. Bring blandingen i kog, skru ned til svag varme og kog yderligere 10 min under tætsluttende låg. Pisk engang imellem.
5. Pres en spsk. appelsinsaft i gryden og bland sukkeret i.
6. Varm øllebrøden godt igennem og tag så appelsinskal og kanelstang op.
Øllebrøden kan nu serveres. Ønsker du grøden uden klumper kan du si den inden servering.
Øllebrøden smager dejligt med lidt frisk kold fløde eller flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar