tirsdag den 21. september 2010

Creme Brulée

420 ml fløde
1 tyk, saftig vanillestang
70 g sukker + ekstra til pynt
4 æggeblommer

1. Varm ovnen til 140 grader

2. Hæld fløden i en gryde.

3. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i fløden og kom også selve stangen med i.

4. Bring fløden til kogepunktet og dæmp derefter varmen. Lad det simre let i 5 min.

5. Pisk sukker og æggeblommer sammen til det er luftigt og lyst.

6. Bring fløden til kogepunktet igen og hæld den over æggeblandingen under konstant piskning til den bliver tyk.

7. Sigt blandingen.

8. Hæld ud i 4 portionsskåle så de er ca 2/3 fyldt.

9. Sæt portionsskålene i en stor bradepande og hæld vand i så det når halvt op på siden af portionsskålene.

10. Bag på midterste rille i ca 30 min eller til crémen er lige ved at stivne, men stadig let flydende i midten.

11. Tag portionsskålene op af vandbadet og lad dem køle af ved stuetemperatur.

12. Kom i køleskabet til servering.

13. Lige før servering strøs en strøget tsk sukker jævnt over overfladen på hver créme, som derefter karamelliseres med en creme brulée brænder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar