tirsdag den 21. september 2010

Beef Wellington (Indbagt oksemørbrad)

750 g oksemørbrad
400 g store champignon
Groft salt og peber
1-2 spsk sennep
6-8 skiver parmaskinke
500 g butterdej
2 piskede æggeblommer

1. Champignon blendes med salt og peber.

2. Kom i en gryde og svits ved høj varme ca. 10 minutter, al væden skal fordampe. Rør hyppigt.

3. Afkøl massen på en tallerken

4. Drys kødet med salt og peber og brun det let på alle sider. (Mørbraden skal IKKE steges).

5. Når kødet er kølet af smøres det over det hele med sennep.

6. Læg et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet. Læg skinkeskiverne så de overlapper hinanden.

7. Smør champignon blanding forsigtigt ud over.

8. Læg kødet i midten af skinkestykkerne.

9. Fold husholdningsfilmen ind over kødet så man får en stram, tøndeformet pakke. Vrid filmen rundt i begge ender, så pakken er lukket.

10. Kom kødet i køleskabet min. en halv time, så det sætter sig og holder formen.

11. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 cm tyk rektangel.

12. Fjern filmen fra kødet og læg det midt på dejen.

13. Pensl den omgivende dej med pisket æggeblomme og fold dejen ind over kødet og skær den til.

14. Kom på en bageplade med sammenføjningen nedad.

15. Lad den hvile i køleskabet ca. 15-20 minutter.

16. Pensl dejen med æggeblommer.

17. Tænd varmluft ovnen på 200 grader og bag stegen 20 min, derefter skrues ned på 180 grader hvor den bages yderligere 15 min.

18. Lad kødet hvile 10-15 minutter, før du skærer det ud. (Det skal være rosa i midten når du serverer det).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar