500 g kalveflæske fars
2 æg
1 dl rasp
1 finthakket løg
Mælk (til farsen er klæg)
Mælk til karrysaucen
Salt og peber
3 spsk karry
100 g Margarine
Mel
1. Fars, æg, løg, rasp, salt og peber samt mælk røres sammen og stilles til hvile 30 min i køleskabet
2. Sæt en stor gryde med vand og salt i kog
3. Når vandet koger formes farsen til "frikadelle store" boller, der kommes ned i det kogende vand
4. Når bollerne flyder ovenpå skal de koges 5 min yderligere
5. Tag bollerne op af vandet, men gem vandet
6. Smelt margarinen i en gryde (gryden skal være rimelig stor da den skal kunne rumme hele retten)
7. Kom mel i margarinen og pisk til det ligner en sej grød
8. Hæld lidt af gangen ca ½ l af vandet fra bollerne i gryden, mens du pisker hæftigt med piskeris
9. Kom ½ l mælk i saucen og varm op
10. Tilsæt karry og smag til med salt og peber
11. Når saucen har fået den ønskede konsistens og smag kommes bollerne op i og varmes med et par minutter
Server retten med ris
Ingen kommentarer:
Send en kommentar