søndag den 19. september 2010

Boller i karry

500 g kalveflæske fars
2 æg
1 dl rasp
1 finthakket løg
Mælk (til farsen er klæg)
Mælk til karrysaucen
Salt og peber
3 spsk karry
100 g Margarine
Mel

1. Fars, æg, løg, rasp, salt og peber samt mælk røres sammen og stilles til hvile 30 min i køleskabet

2. Sæt en stor gryde med vand og salt i kog

3. Når vandet koger formes farsen til "frikadelle store" boller, der kommes ned i det kogende vand

4. Når bollerne flyder ovenpå skal de koges 5 min yderligere

5. Tag bollerne op af vandet, men gem vandet

6. Smelt margarinen i en gryde (gryden skal være rimelig stor da den skal kunne rumme hele retten)

7. Kom mel i margarinen og pisk til det ligner en sej grød

8. Hæld lidt af gangen ca ½ l af vandet fra bollerne i gryden, mens du pisker hæftigt med piskeris

9. Kom ½ l mælk i saucen og varm op

10. Tilsæt karry og smag til med salt og peber

11. Når saucen har fået den ønskede konsistens og smag kommes bollerne op i og varmes med et par minutter

Server retten med ris







Ingen kommentarer:

Send en kommentar