D. 12 september inviterede jeg familien til at fejre min fødselsdag dagen forinden. Til fødselsdagen serverede jeg denne kage.
Ganske simpelt dekoreret og rig på smag.
Ganske simpelt dekoreret og rig på smag.
Lyse bunde (3 stk á 22 cm i dia):
4 æg
4 æg
160 g sukker
1 spsk. vand
1 knivspids salt
1 knivspids salt
1 tsk. (med top) vanille
1 tsk bagepulver
120 g mel
1. Pisk æggene heftigt med vand, vanille og salt.
2. Mel og bagepulver sigtes i.
3. Vend forsigtigt melet i æggemassen så det opsluges, men volumen ikke falder.
Chokolade mousse:
400 g toblerone
100 g mælkechokolade
½ l fløde
1. Kom fløden og chokoladen i en gryde og smelt chokoladen ved svag varme. Det må IKKE koge.
Chokolade mousse:
400 g toblerone
100 g mælkechokolade
½ l fløde
1. Kom fløden og chokoladen i en gryde og smelt chokoladen ved svag varme. Det må IKKE koge.
2. Sigt massen og kom på køl mindst 6 timer
3. Når moussen skal bruges piskes den stiv, tilsæte evt mere flødeskum for en lettere konsistens.
Hindbærmousse (til hindbær bomber):
200 g hindbær
75 g flormelis
Saften af ½ citron
Kornene af en hel stang vanille
2 blade husblas
200 g hindbær
75 g flormelis
Saften af ½ citron
Kornene af en hel stang vanille
2 blade husblas
½ l fløde
1. Hindbær blendes med flormelis og citron.
2. Fløden piskes med vanillekornene.
3. Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca 5 min, derefter smeltes den over vandbad til den er flydende, lad vandet der hænger ved husblassen blive.
4. Den flydende husblas køles et par min og kommes i hindbær massen og blendes endnu engang.
5. Den piskede fløde vendes forsigtigt i hindbærmassen, vær opmærksom på volumen ikke falder.
6. Kom på køl et par timer inden brug.
TIP: div. mousse kan også bruges til desserter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar