torsdag den 30. september 2010

Brombær marmelade


1000 g brombær
800 g sukker
1 stang vanille
1 dl vand
1 tsk atamon

1. Rens og skyl brombærene grundigt

2. Skær vanille stangen op på langs og skrab kniven langs indersiden af stangen så du får kornene ud

3. Kom brombær, vand, sukker, vanillekorn og vanillestangen i en gryde og kog ved jævn varme til bærene brister.

4. Indkog massen ved svag til jævn varme ca 30 min.
Hvis du ikke vil have vanillestangen med i marmelade glassene fjernes den fra marmeladen efter indkogning.

5. Kom atamon i marmeladen

6. Køl marmeladen af og kom på atamon og kogt vand afvaskede glas.

Marmeladen smager fantastisk til nybagte boller se eksempelvis min opskrift på lækre luftige fødselsdagsboller her: http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/boller.html









Ingen kommentarer:

Send en kommentar