tirsdag den 14. september 2010

Flûtes 3 stk

750 g mel
½ l koldt vand
15 g gær
3 tsk salt

1. Kom det meste af melet i en skål. Hæld det kolde vand over og ælt 8-10 min - lav hastighed på røremaskinen, eller brug håndmixer med dejkroge. Det er meget vigtigt at dejen æltes grundigt igennem. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt.

2. Smuldr gæren og kom den i dejen, ælt til den ikke ses længere.

3. Drys salt i og ælt endnu 2 min.

4. Dæk skålen med husholdningsfilm og kom i køleskabet mindst 5 timer.

5. Kon forsigtigt dejen ud på et melet bord. Dejen skal ikke æltes idet den skal bevare så meget luft i sig som muligt. Form forsigtigt et rektangel af dejen og del den i 3 på langs.

6. Når flûtesne lægges på bagepapiret skal de snoes et par gange, så de ikke flyder ud.

7. Drys lidt mel over flûtesene og sæt dem til hævning 30 min et lunt sted. Dæk med en omvendt bradepande for at holde fluerne væk.

8. Skær nogle snit på skråt ned gennem flûtesene.

9. Bag 8 min på nederste rille på 275 grader (ovnen skal være forvarmet) skru derefter ned på 200 grader og bag yderligere 20 min.

10. Afkøl flûtesene på bageristen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar