tirsdag den 14. september 2010

Franskbrød



500 g mel
3 dl sødmælk
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 æg (til pensling)

1. Lun mælken og udrør gæren heri.

2. Sigt melet og kom det i gær+mælk sammen med salt og sukker

3. Pisk godt igennem med elmixer med dejkrogene

4. Sæt til hævning 45 min under et koldt vådt viskestykke

5. Ælt dejen og rul den til en pølse

6. Rul ud med kagerulle og fold længden ind mod midten på begge sider rul til en lang pølse med hænderne. Fold pølsen sammen til én tykkere pølse og rul en smule mere med hænderne

7. Kom i brødform med bagepapir

8. Efterhæv 15-20 min

9. Bag ved 200 grader på nederste rille i 20-25 min
Kan eks. serveres med blomme eller mirabelle marmelade.
Opskrifterne findes her:
Mirabelle marmelade - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/mirabelle-marmelade.html


TIP! Hvis du har svært ved at bedømme om brødet er færdigbagt, så vip det ud af formen og bank med en finger under bunden. Lyder det hult er det færdigbagt ;o)



Brødet er absolut lækrest indenfor de første par timer det er bagt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar