mandag den 13. september 2010

Mirabelle marmelade

1000 g mirabeller
800 g sukker
1 dl vand
1 stang vanille
1 tsk flydende atamon

1. Vask mirabellerne grundigt og skær stenene ud

2. Skær vanille stangen op på langs og skrab kniven langs indersiden af stangen så du får kornene ud.

3. Kom mirabeller, vand, sukker, vanillekorn og vanillestangen i en gryde og kog ved jævn varme til bærene brister.

OBS! Punkt 4 kan udelades hvis du godt kan lide skræller i marmaladen

4. Kom massen i en si og pres let saft og frugtkød gennem sien. Smid skrællerne ud og kom resten tilbage i gryden

5. Indkog massen ved svag til jævn varme ca 10 min.

6. Kom atamon i marmeladen

7. Køl marmeladen af og kom på atamon og kogt vand afvaskede glas

Marmeladen smager fantastisk til nybagte boller se eksempelvis min opskrift på lækre luftige fødselsdagsboller her: http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/boller.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar