torsdag den 23. september 2010

Kagecreme - vanille

6 blade husblas
2 past æggeblommer
100 g sukker
1 stang vanille
½ l fløde
50 g smør
2 past æggehvider

1. Læg husblassen i blød i koldt vand. (hvis du bruger varmt opløses den).

2. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse.

3. Flæk vanillestangen, skrav kornene ud og stangen den op i mindre stykker.

4. Opvarm langsomt fløden og vanillestykkerne til kogepunktet.

5. Sigt vanillestængerne fra og pisk fløden over i æggemassen.

6. Smelt husblassen over vandbad.

7. Tilsæt den smeltede husblas sammen med smørret.

8. Sæt cremen i køleskabet og pisk af og til i den.

9. Når cremen er ved at stivne, piskes æggehviderne helt stive og vendes i cremen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar