søndag den 19. september 2010

Hønsekødssuppe med boller

1 stor høne/kylling (det gør faktisk ikke noget hvis den har været frosset husk at tø op inden)
2 kraftben (kan oftes købes på frost i de større supermarkeder - eks Kvickly)
4-6 l vand (deromkring)
1 knold selleri
2-3 porrer
4 gulerødder
2 løg
Salt og peber
1 grøntsagsboullionterning
1 hønseboullionterning

1. Fjern evt. indmad i hønen/kyllingen.

2. Kom den i en stor suppegryde med kraftbenene.

3. Skær sellerien ud i mundrette tern og kom i gryden.

4. Skræl 2 af gulerødderne og kom hele i suppe gryden, de 2 andre skrælles og skæres i skiver (bruges senere).

5. Skræl løg og kom de hele løg i gryden (de bruges som smagsgiver, vil du gerne have dem med i suppen skærer du dem bare ud i tern eller skiver).

6. Porrerne renses og skæres i skiver og kommes i gryden.

7. Tilsæt vand så alt er dækket helt.

8. Kom boullionterningerne i.

9. Bring gryden i kog.

10. Lad suppen simre ved svag varme 3 timers tid.

11. ½ time inden servering af suppen kommes de skiveskårne gulerødder i.

12. Kød og melboller kommes i suppen og suppen gives et opkog 2 min.

13. Tag krafben, høne/kylling, de 2 hele gulerødder samt løgene op og læg til side.

Suppen er nu klar til servering, og smager rigtig dejlig med flûtes til.

Se opskrift på:

Melboller - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/melboller-til-suppe.html
Kødboller - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/kdboller-til-suppe.html
Flûtes - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/flutes.html


TIP: Hønen/kyllingen kan bruges til høns i asparges til tarteletter.
Se opskriften her: http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/hns-i-asparges-til-tarteletter.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar