søndag den 19. september 2010

Oksekødssuppe med boller

1 ½ - 2 kg oksekød (bryst, tværreb, skank eller bov)
2 kraftben (kan oftes købes på frost i de større supermarkeder - eks Kvickly)
4-6 l vand (deromkring)
1 knold selleri
2-3 porrer
4 gulerødder
1 pastinak eller persillerod
2 løg
Salt og peber
1 grøntsagsboullionterning
1 hønseboullionterning

1. Kom kødet i en stor suppegryde med kraftbenene.

2. Skær sellerien ud i mundrette tern og kom i gryden.

3. Skræl 2 af gulerødderne og pastinakken/persilleroden og kom hele i suppe gryden, de 2 andre skrælles og skæres i skiver (bruges senere).

4. Skræl løg og kom de hele løg i gryden (de bruges som smagsgiver, vil du gerne have dem med i suppen skærer du dem bare ud i tern eller skiver).

5. Porrerne renses og skæres i skiver og kommes i gryden.

6. Tilsæt vand så alt er dækket helt.

7. Kom boullionterningerne i.

8. Bring gryden i kog.

9. Lad suppen simre ved svag varme 3 timers tid.

10. ½ time inden servering af suppen kommes de skiveskårne gulerødder i.

11. Kød og melboller kommes i suppen og suppen gives et opkog 2 min.

14. Tag krafben, oksekød, de 2 hele gulerødder, pastinakken/persilleroden samt løgene op og læg til side.

Suppen er nu klar til servering, og smager rigtig dejlig med flûtes til.

Se opskrift på:
Melboller - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/melboller-til-suppe.html
Kødboller - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/kdboller-til-suppe.html
Flûtes - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/flutes.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar