1 ½ - 2 kg oksekød (bryst, tværreb, skank eller bov)
2 kraftben (kan oftes købes på frost i de større supermarkeder - eks Kvickly)
4-6 l vand (deromkring)
1 knold selleri
2-3 porrer
4 gulerødder
1 pastinak eller persillerod
2 løg
Salt og peber
1 grøntsagsboullionterning
1 hønseboullionterning
1. Kom kødet i en stor suppegryde med kraftbenene.
2. Skær sellerien ud i mundrette tern og kom i gryden.
3. Skræl 2 af gulerødderne og pastinakken/persilleroden og kom hele i suppe gryden, de 2 andre skrælles og skæres i skiver (bruges senere).
4. Skræl løg og kom de hele løg i gryden (de bruges som smagsgiver, vil du gerne have dem med i suppen skærer du dem bare ud i tern eller skiver).
5. Porrerne renses og skæres i skiver og kommes i gryden.
6. Tilsæt vand så alt er dækket helt.
7. Kom boullionterningerne i.
8. Bring gryden i kog.
9. Lad suppen simre ved svag varme 3 timers tid.
10. ½ time inden servering af suppen kommes de skiveskårne gulerødder i.
11. Kød og melboller kommes i suppen og suppen gives et opkog 2 min.
14. Tag krafben, oksekød, de 2 hele gulerødder, pastinakken/persilleroden samt løgene op og læg til side.
Suppen er nu klar til servering, og smager rigtig dejlig med flûtes til.
Se opskrift på:
Melboller - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/melboller-til-suppe.html
Kødboller - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/kdboller-til-suppe.html
Flûtes - http://provinslivet.blogspot.com/2010/09/flutes.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar