lørdag den 5. marts 2011
Fastelavnsboller med jordbærflødeskum og vanille creme
(10 stk)
Vandbakkelsesdej
2 dl vand
100 g smør
100 g mel
4 æg
½ stang vanille (kornene)
1. Vand, vanille og smør bringes i kog
2. Melet sigtes i under kraftig omrøring. Sørg for dejen er gennemvarm og blank. Dejen skal slippe gryden.
3. Tages af varmen ca 5 min
4. Æggene kommes i et af gangen, pisk grundigt efter hvert æg
5. Sprøjt dejen ud i 10 toppe på bagepladen. Sørg for der er lidt mellemrum mellem dem idet de hæver ret meget
6. Bag på midterste rille ved 220 grader i ca 25 min til de er gyldne
7. Vandbakkelserne skal være helt afkølede inden der kommes fyld i. Del dem på midten
TIP: Det er vigtigt at lågen ikke bliver åbnet under bagningen idet vandbakkelserne ellers mister deres volumen og klasker sammen.
Jordbærflødeskum
½ l fløde
3 spsk jordbær sirup
1. Kom jordbær sirup i fløden og pisk denne stiv
Vanillecreme
2½ dl sødmælk
1 vanillestang (kornene)
3 spsk sukker
1 tsk m. top maizena mel
2 æggeblommer
1. Flæk vanillestangen på langs, skrab kornene ud og kom i mælken (også stangen)
2. Vanille og mælk bringes i kog
3. Pisk æggeblommerne med sukker og maizena melet
4. Hæld æggeblomme/sukker/maizena massen i mælken lidt efter lidt
5. Kog forsigtigt massen op til den bliver tyk og cremet
6. Hæld cremen i en skål og dæk den med film
6. Cremen kommes på køl min 1 time inden den kommes i vandbakkelserne
Servering
Når vandbakkelserne er afkølet skæres den over, kom en skefuld creme i midten. Sprøjt en tyk ring af jordbærflødeskummet udenom cremen og læg låget på.
Server straks, mens den er kold.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
EJ HVOR LLLLLLÆGERT!
SvarSlet