tirsdag den 13. marts 2012

Forret - julesalat med hytteost og syltede valnødder




1 pakke julesalat
1 bæger hytteost


Syltede valnødder: (laves senest dagen forinden)

300 g valnøddekerner
300 g brun farin
Saft fra 1 appelsin
Saft fra en citron
1 stang vanille
Vand
1 tsk atamon


1. Kom alle ingredienser, dog ikke atamon, i en gryde.

2. Hæld vand i til det lige dækker.

3. Skal simre ved lav varme i 1½-2 timer indtil det er kogt ind til en lækker sirupmasse.

4. Tjek om det er nødvendigt at skumme for urenheder - dvs. fjerne opboblede urenheder med en ske.

5. Rør atamon i.

6. Skold glasset de syltede valnødder skal være i.

7. Kom valnødderne i glasset. Kom låg på med det samme og sæt på køl.



1. Skil julesalaten i bladene og vask dem grundigt. Sørg for at aftørre dem.

2. Læg de store blade nederst, kom lidt hytteost og syltede valnødder på.

3. Byg op i flere lag for præsentationens skyld.


Julesalatens kraftige beske smag komplimenteres rigtig godt af den fyldige friske hytteost og de søde valnødder.

Velbekomme :o)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar