1 pakke julesalat
1 bæger hytteost
Syltede valnødder: (laves senest dagen forinden)
300 g valnøddekerner
300 g brun farin
Saft fra 1 appelsin
Saft fra en citron
1 stang vanille
Vand
1 tsk atamon
1. Kom alle ingredienser, dog ikke atamon, i en gryde.
2. Hæld vand i til det lige dækker.
3. Skal simre ved lav varme i 1½-2 timer indtil det er kogt ind til en lækker sirupmasse.
4. Tjek om det er nødvendigt at skumme for urenheder - dvs. fjerne opboblede urenheder med en ske.
5. Rør atamon i.
6. Skold glasset de syltede valnødder skal være i.
7. Kom valnødderne i glasset. Kom låg på med det samme og sæt på køl.
1. Skil julesalaten i bladene og vask dem grundigt. Sørg for at aftørre dem.
2. Læg de store blade nederst, kom lidt hytteost og syltede valnødder på.
3. Byg op i flere lag for præsentationens skyld.
Julesalatens kraftige beske smag komplimenteres rigtig godt af den fyldige friske hytteost og de søde valnødder.
Velbekomme :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar