Mørdej:
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
½ æg (den anden halvdel skal bruges senere så jeg kommer det i et glas, rører rundt og deler i 2)
Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
½ æg
100 g smør
50 g sukker
½ æg (den anden halvdel skal bruges senere så jeg kommer det i et glas, rører rundt og deler i 2)
Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
½ æg
Chokoladelag:
100 g mørk chokolade – ikke alt for høj kakaoprocent omkring 44% er fint
Creme:100 g mørk chokolade – ikke alt for høj kakaoprocent omkring 44% er fint
2½ dl mælk
½ brev vanille kagecreme
2½ dl fløde
Sådan gør du:
Mørdej:1. Ælt ingredienserne sammen og sæt mørdejen i køleskabet i min. en time.
Fyld:
2. Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.
3. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter.
4. Læg fyldet på og bag den ved 200 grader ca. 20 minutter - midterste rille
Chokoladelag:
5. Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade. Afkøl kagen helt.
Creme:
6. Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt.
7. Pisk fløden og vend flødeskummet i vanillecremen og fordel det på tærten.
Færdiggørelse:
8. Pynt med jordbær.
TIP: Du kan smelte noget ribsgele og hælde den over jordbærrene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar