tirsdag den 19. juni 2012

Gulerodskage med cream cheese

Ingredienser:
300 g brun farin
2 dl olie
4 æg
275 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
2 tsk kanel
375 g revne gulerødder (revet vægt)

Cream cheese creme:
200 g neutral flødeost
120 g blødt smør
180 g flormelis
2 tsk vanillesukker

1. Rør farin og olie godt sammen, pisk æggene i et af gangen.

2. Bland de tørre ingredienser sammen og bland i sukker/olie/æg massen.

3. Rør grundigt.

4. Rør de revne gulerødder i.

5. Kom enten dejen i en lille bradepande eller en rund bageform.

6. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca 45 min - kagen bliver lidt mørk ovenpå :o)

7. Køl kagen helt af inden toppingen kommer på.

8. Rør flødeost, smør, flormelis og vanille sammen og smør på kagen - kan med fordel opbevares i   køleskabet mens kagen står og køler af.


TIPS:

Opbevar kagen i køleskabet og tag den ud 10-15 min inden servering.

Du kan eks. komme 2 gode håndfulde hakkede valnødder i kagedejen.

Jeg kommer lidt koncentreret appelsin ekstrakt i cream cheese cremen

God fornøjelse og velbekomme :o)

1 kommentar:

  1. Verdens bedste gulerodskage!! Og den er helt perfekt med cream cheese cremen - MUMS :)

    SvarSlet