Groft salt/pommes frites krydderi fra Santa Maria
1. Kartoflerne kan enten skrælles eller vaskes grundigt.
2. Skær kartoflerne i både/skiver - man kan sagtens gøre lidt ud af det hvis man vil.
3. Frituresteg kartoflerne eller steg dem i ovnen ved 200 grader midterste rille i ca 45 min med en smule olie ud over.
4. Krydr dine pommes frites
Mayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
2½ dl. olie eks. solsikke eller rasp
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. citronsaft
½ tsk. groft salt
2½ dl. olie eks. solsikke eller rasp
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. citronsaft
½ tsk. groft salt
1. Bland æggeblomme, sennep, hvidvinseddike, citronsaft og salt i skålen. Pisk med et piskeris under alle punkterne, du kan bruge elektrisk hvis du vil.
2. Pisk, pisk og pisk så noget mere mens du tilsætter olien dråbevis, du skal kunne piske olien væk med det samme. Det er vigtigt du ikke kommer for meget olie i af gangen da mayonnaisen så vil skille.
3. Mayonnaisen begynder nu at blive mere hvid og fast i konsistensen.
4. Du kan nu gradvist øge oliemængden til en tynd stråle indtil al olien er absorberet i massen. Voila – hjemmerørt mayonnaise :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar